В групата имахме открит урок на тема:"Пътят на хляба от нивата до трапезата". От него разбрахме ,че житните зрънца изминават дълъг и труден път до превръщането им в брашънце и хляб. Имахме и гости - нашите баби, които замесиха обредния хляб и питката с късметите за "Бъдни вечер".

Сладките дечица от гр."Слънчо", направиха своя дебют като артисти. Облечени в специални костюми, те разказаха на гостите си, какви грижи трябва да полагаме, за да сме здрави - да мием редовно зъбките, ръчичките и да ядем плодове и зеленчуци, пълни с витамини. Само така ще порастем здрави и силни!!!

Ежко Бежко обича да яде и плодове, за това малките приятелчета му помагат да си събере ябълки и круши. Той ще има какво да яде през зимата, благодарение на детската отзивчивост. След като са помогнали на бодливия си приятел, добрите "слънчица" се радват на щедрата и красива Есен. Доволни и щастливи дечицата играят в "позлатения" двор на детската градина.

Със смесени чувства изписахме нашите малки пораснали "слънчовци" - радостни, че отиват в първи клас, получили много нови знавия и тъга, че се разделяме с тях.

Децата изгледаха филмче за техния престой от първа до четвърта група, което допринесе вълна от силни емоции. Естествено след това всички заедно се веселихме, пяхме и се снимахме, а децата един през друг викаха "Обичаме ви г-жо Николова и г-жо Мишева". Благодарим ви прекрасни деца, че бяхме заедно, няма да ви забравим. Пожелаваме ви успех в първи клас!!!

учители: Силвия Николова и Антоанета Мишева, помощник възпитател Лалка Стоянова

 

Ние „Слънчо“ се наричаме

и забавните игри обичаме,

да подскачаме и тичаме

с наште госпожи добри.

А пък дойдат ли уроците

на учителките строги

вперили очи във нас,

бързо отговори верни

ний изстрелваме завчас.

 

Седмично разпределение на педагогическите ситуации на групаСЛЪНЧО”

 

Понеделник

Вторник

Сряда

Четвъртък

Петък

Околен свят

Български език и литература

Математика

Конструиране и технологии

Български език и литература

Музика

Изобразително изкуство

Музика

Физическа култура

Физическа култура

         
 

Физическа култура

 

Изобразително изкуство

 

 

 
 
 
Група